Üdvözöllek!

Várhegyiné Judit vagyok

Másfél évtizede segítem hozzám fordulókat útjukon. Közel egy évtized természetgyógyászatban töltött idő, a kineziológia, a SzomatoDráma, a színes önismereti módszerek, melyekkel aktívan dolgozom, több száz embernek adtak új irányt az életükhöz.

Rólam

Professzionális kineziológus végzettségemet az Európa Akadémián szereztem (2007-2011). Az itt megszerzett tudás mindent áthatóan megváltoztatta a legapróbb elképzelésem is az emberi működéssel kapcsolatban.

Ezalatt a 4 év alatt megértettem, hogy mennyire különleges kincs az emberi test, miként érdemes arról gondolkodni és gondoskodni, és milyen markáns befolyásoló tényező a hit-, és meggyőződésrendszerünk.

Tanulmányaim során volt lehetőségem ismerkedni más kultúrák gondolkodásmódjával és hagyományaival a gyógyítást illetően. Kifejezetten érdeklődtem az összefüggésekben való gondolkodás iránt, amely alapnak tekinti a meridiánok hálózatát és az öt elem egymásra gyakorolt hatását.

2008-tól évekig lehetőségem nyílt egy nagyrészt orvosokból, természetgyógyászokból álló csapatban egy információs terápiás eszköz bevezetésében részt venni. Ebben az időszakban mélyedtem el annak megértésében, hogy a testünk fizikai értelemben is sokkal több annál, mint ahogy a mi kultúránkban gondolkodunk róla.

Részesévé válni egy olyan felfedezésnek, ahol a biológia és a fizika egyesül, a saját bőrömön tapasztalni, hogy energetikai konfigurációk kijavíthatnak bármit is bennem, egészen felkavaró tapasztalat volt számomra.

Innentől kezdve lehetetlen volt a „régiként” tovább élni.

Gyermekkoromtól sok kihívás elé állítottak

a testem tünetei (vagy a meggyőződés és szokásrendszer, amiben nevelkedtem, vagy az elnyomó tanáraim, vagy a családom generációs traumái, érzelmi szokásaik…stb..stb). Ezen tünetekből, betegségekből való kilábalás utó- és köztes elemzései, valamint megértése gazdag talajként szolgáltak a hivatásom alapjait képező rendszerek megértésében.

A SzomatoDrámához való megérkezés így utólag, talán elkerülhetetlen volt. Hiszen minden szabad kapacitásom az emberi test és lélek értésének tanulmányozásáról szólt és szól a mai napig.

Miért válassz engem?

szakmai tapasztalat
0 év
megfigyelés/ alapkutatás tevékenység
0 év
SzomatoDráma tapasztalat
0 év
önismereti táborokkal gazdagítva
0 év

Tanulmányi hátterem

Hivatásomban az egyik legfontosabb szempont, hogy én magam is folyamatosan frissítsem a tudásom, kreativitásom, érdeklődésem, hogy visszajelzést kapjak arról, hogy hol tartok. Ezért folyamatosan képzem magam.

Gondolkodásmódom, munkám, eszköztáram az alábbi tanulmányok hatják át:

2008

Fül addiktológia (Gál Attila)

2012

Schüssler sók alkalmazás, arcdiagnosztikai jelek és mentális vetületek
vonatkozásban

 

Cselekvésközpontú, ontológiai mediáció (Dr. Kollár Coaching)
(konfliktuskezelés ontológiai alapú mediációs módszerekkel)

2013-2014

Bizalmi Tanácsadó képzés (Omniverzum Szabadegyetem)

2015

Szomatodráma alapképzés (Dr. Buda László)

2016

Szomatodráma Játéktvezető (Dr. Buda László)

2016-2017

Szomatodráma Szakember (Dr. Buda László)

2017

OH Kártya Instruktor képzés (Németh Lóránd) ismétléssel, továbbképzéssel
(2018)

2017-2019

Szomatodráma programok kísérése segítőként Dr. Buda László csoportjaiban

2020

Ultrarövid Terápiás Konzulens képzés Dr. Buda László segítőjeként

 

Önismereti és csapatépítő tréner (Dr. Kollár Coaching)

2020-2022

Szakmai napok, Online szakmai ismétlő és továbbképző napok (Ultrarövid
terápia, OH, Dr. Joe Dispenza online tréning)

Kineziológián belül tanulmányaim: (Európa Akadémia, Dr. Varju Márta  professzionális kineziológus képzés)

2007

Természetgyógyászati alapmodul képzés

Egészségügyi alapmodul képzés

Edu-kineziológia (Brain – Gym) (Gál Attila)

Three in One Conceps I. ( Farkas Katalin)

2008

Touch for Health I. ( Escher Andrea)

Touch for Health II. ( Escher Andrea)

Touch for Health IIII. ( Escher Andrea)

Touch for Health VI. ( Escher Andrea)

Three in One Conceps II. (Farkas Katalin)

Three in One Conceps III. (Farkas Katalin)

Wellness Kinesiology I. (Gál Attila)

Wellness Kinesiology II. (Gál Attila)

2009

Wellness Kinesiology III. (Gál Attila)

Wellness Kinesiology IV. (Gál Attila)

One Brain-Féltékenység (Farkas Katalin)

Three in One Conceps IV. (Farkas Katalin)

2010

Three in One Conceps VI. (Dr. Varju Márta)

Three in One Conceps VII. (Dr. Varju Márta)

Three in One Conceps VIII. (Dr. Varju Márta)

Three in One Conceps IX. (Dr. Varju Márta)

Three in One Conceps X. (Dr. Varju Márta)

Consultant Facilatator (Gabrielle Ulbrich)

2011

Instructor of Three in One Concepts (Johanna Lehner)

A lehetőség, hogy 2015-től évekig Dr. Buda Lászlótól tanulhattam, a segítője lehettem tanfolyamjain, különleges ajándék az élettől. A SzomatoDrámát megtanulni egy olyan embertől, aki egész életében az emberi psziché és lélek felfedezésében aktívan tevékeny, páratlan tapasztalat volt számomra.

Ez pontosan az a fejlődési lehetőség, amire minden ember vágyik, aki szeret tanulni. Csak arra figyelhettem, ami tényleg érdekelt.

Emellett nagy hatással lett az életemre Dr. Joe Dispenza és Dr. Wayne Dyer. Két másik ember, akiknek minden szavát szeretném jól érteni. Sok éve az életem részei az általuk képviselt nézőpontok. Nagy hatással vannak a munkámra, gondolkodásmódomra és az életemre.

Dr. Joe Dispenza felfedezései inspiráltak arra, hogy évekig elmélyülten más megfigyelési alapokra helyezve is tanulmányoztam, milyen komoly hatása van az emberek, a klienseim és a saját életemre is, a mindenki által egyedileg képviselt hit-, szokás-, és meggyőződésrendszer.

Munkámban a mai napig kiemelt figyelmet élvez ezen összefüggések akadályainak feloldása, illetve a minél felszabadultabb élet lehetőségeinek kibontakoztatása.

Lenyűgöznek a szomatodráma játékokban visszaköszönő mintázatok, amikor egy nagy érzelmi töltettel járó szituáció(betegség, tünet, élethelyzet) kibontja az útját az elrendeződés irányába.

Megható számomra ennek a folyamatnak a része lenni, a világban ilyen apró lényként megérezni az összekapcsolódást a „nagy egésszel”, és egyáltalán betekintést nyerni ezekbe a láthatatlan ugyanakkor leginkább érezhető folyamatokba.