Nagy programok

Női SzomatoDráma csoport

6 alkalmas program

Minden, ami a női léttel, annak kihívásaival kapcsolatos kihívás, az előkerülhet ezen a programon. A menstruációs kérdésektől a babatervezésen át a menopauza kihívásáig, a női szerveken keresztül megjelenő betegségekig előkerülhet bármi ebben a női SzomatoDráma körben.

A program célja, hogy minél harmonikusabb kapcsolatot teremthess önmagaddal!

Gyere, tarts velem ezen az élménygazdag önfelfedező úton!

Az alábbi nyilatkozat segíti a tájékozódást mire való és mire nem való a szomatodráma program.

Jelentkezési feltételek
 • Elmúltál már 18 éves
 • Nem vagy pszichoterápiában
 • Nem élsz tudatmódosító szerekkel, nem állsz gyógyszeres kezelés alatt.
 • Tudomásul veszed, hogy a program nem terápia és nem helyettesít semmilyen orvost igénylő folyamatot.
 • A program előtt nem lehet alkoholt fogyasztani
 • A programra csak olyan jelentkezőket várok akik a saját önismereti útjukat szeretnék gazdagítani. Ezáltal van témájuk, amit a csapatban szívesen megosztanak.
 • A programra jelentkezhetnek segítő munkát végzők, pszichológusok, terapeuták, bárki aki szívesen nyit ezen módszer felé és van saját témája ehhez a programhoz.

Amennyiben a kizáró feltételek közül bármelyik eltitkolásra kerül, az azonnali kizárást eredményez és a program díja nem kerül visszatérítésre.

Amit kifejezetten szerettek a résztvevők a több alkalmas SzomatoDráma programban:

 • Nagyszerű és biztonságos élményt nyújtott több alkalmon keresztül ugyanazokkal a résztvevőkkel találkozni és játszani.
 • Kifejezetten élvezték, motiválttá tette őket a sikerélményeik, változásaik örömeinek megosztása játékostársaikkal.
 • Vannak, akik úgy érzik, egy életre megkedvelték egymást és többen tartanak fenn baráti kapcsolatot közülük.
 • Ismerős környezetben egyre könnyebbnek élték meg a sebezhetőnek vélt területeik megmutatását, játékba hívását.
 • Sok résztvevő jelzi vissza, hogy erős pozitív változáson megy keresztül az önelfogadást illetően.
 • Évekkel később is jószívvel gondolnak vissza egymásra, és azokra a dolgokra, amiben segíteni tudtak a jelenlétükkel a másiknak.

Nézzünk néhány gyakori mondatot, amely arra utal, hogy nőként nem vagyunk jóban önmagunkkal:

„Egész életem során utáltam a testem. Csontos, sovány gyerek voltam, most meg 30 kg súlyfelesleggel küzdök. Gyerekkoromban csúfoltak vagy piszkáltak, most meg szégyenlem magam. Nem tudom milyen szégyenlősség és szégyenérzet nélkül élni.”

„Nincs is mellem, hogy tudnék így nőként önmagamra tekinteni?” „Túl nagyok a melleim.”

„A kezdetektől menstruációs görcsökkel élek. Utálom minden pillanatát a vérzésemnek.”

„Endometriózissal küzdök.” „Meddő vagyok.” „úgy érzem kevesebb vagyok vagyok, mert nincs gyerekem”
„Változó korban vagyok.” „Nem tudok meztelenül a tükörbe nézni.” „Kövér vagyok.” „ ”Nem vagyok szép.”

Tünetek, érzések, kijelentések, ítélkezés, önelfogadás hiánya, önbizalomhiány, önbecsülésvesztés. Állandó téma az egyéni konzultációk során. Nem találkoztam még olyan nővel, akinek ne lett volna valamilyen negatív megélése vagy negatív gondolata önmagával kapcsolatban.

Szorongással, elfojtással, önmagad bántásával élni nap mint nap nagyon kimerítő. De ami sokkal rosszabb, hogy a hosszú távon elszenvedett negatív gondolatok vagy betegségek jelentős károkat tesznek az ember hitében, optimizmusában és jókedvében.

Pedig a lelkesedés és az öröm az egyik legfontosabb alapja annak, hogy jó életünk lehessen. És bármennyire hihetetlen is, de a kiteljesedett, vitalitással teli élet valóban itt kezdődik.

Az elmúlt években több száz játékban vettem részt vezetőként vagy játékosként. Kineziológiai és önismereti munkámra is nagy hatással lett az az eredmény, amit a játékok elindítanak az emberekben.

Egyedülálló megtapasztalásokra lehet szert tenni. Lenyűgöző az emberi test tudata, érzékenysége és a kiegyensúlyozottságra való törekvése. Számomra minden, ami a természetben ösztönös, megmutatkozik egy-egy játék során.

Az egyik nagy előnye a 6 alkalmas programnak: zárt csoportban ugyanazokkal az emberekkel találkozol az alkalmak során. Korábbi tapasztalatok és visszajelzések szerint az egymás utáni foglalkozások sokkal mélyebb felismerésre és elkötelezettségre ad lehetőséget önmagad megértésében.

A 6 alkalmas SzomatoDráma során 6×5= 30 db játék során nézünk rá az elakadásokra és alakítjuk át azokat.

Női szomatodráma csoport

Mi fog történni?

Néhány másik ember, a társaid e napon, a testrészeiddé válnak ideiglenesen. Képzeld el, hogy egy színházban vagy és előadást nézel. Miközben nézed, rájössz, hogy mindez a te történeted. Felismeréseid lesznek és egy idő után úgy érzed, beavatkoznál. Segítenéd a folyamatot és szeretnél te is bele szólni. Szeretnél látni, érezni valami jót, ami örömmel vagy nyugalommal tölt el. Ez az igazi a természetünk. És ez az öngyógyító folyamatok lényege.

Egy ilyen játék során megteheted, hogy beavatkozz. Beléphetsz a játékba és belülről segítheted a folyamatot. Közben rengeteg érzés jelenhet meg, ami felkavarótól a megnyugtatóig bármi lehet. Bármi, amivel valaha találkoztál. Majd a lecsengés felé haladva egyre több olyan törekvés mutatkozhat, ami a belső elrendezettség aktuális lehetősége felé mozog. És ahogy a színpadi játékok során sem ragad meg a történet a bevezetésnél vagy a katarzisnál, egy ilyen játék is elindul a végkicsengés felé. Átrendeződnek a dolgok.

Felismerések, új döntési lehetőségek, újszerű érzések szoktak megszületni. Kiléphetsz a megszokottból egy új irány felé. Amiről úgy érezted nem változhat, a játék elmesélheti neked a hogyant.

A legfőbb visszajelzések a játékok után

A játékosok mélyen megérintődnek a játékokban átélt történetek által. Felismerésekre lelnek. Irányok bontakoznak ki, amelyek változásokat mozdítanak ki bennük az önszeretet és az önelfogadás irányába.

A résztvevők nagy részét ámulattal tölti el, milyen egyszerű is az út önmagukhoz. Milyen kevés kell ahhoz, hogy pozitív érzésekhez jussanak. Az átélés, a több szerepben való részvétel gyakran több élethelyzethez is irányt mutatnak.

Gyakori az is, hogy spontán felismerésekre lelnek környezetükkel kapcsolatban és ötletek kapnak teret, hogyan legyen egy nehéz dolog könnyebb vagy gördülékenyebb.

„Amikor belépek Judithoz, olyan, mintha a világ legbiztonságosabb helyére érkeznék. Olyan érzésem van már érkezésem pillanatában, mintha egy puha, meleg felhő takarna be.

Tudom, hogy bármi problémám van, találunk belőle kiutat. Nála ki merem önteni a szívem és sokkal könnyebbnek érzem magam a beszélgetésünk után, mintha az életemet kapnám vissza! A számomra legkilátástalanabbnak tűnő élet kríziseimből segített ki, illetve „fogja a kezem, ha kell”, hogy visszataláljak önmagamhoz és kihozzam a bennem szunnyadó legjobb formámat.

Több módszert és szakember segítségét kértem eddigi életem során, Judit az egyetlen, akihez mindig visszatérek és teljes szívből ajánlom!”

Fodor Marina

Bizonytalan vagy, hogy neked való a szomatodráma?

5 perc alatt kitölthető kérdőívem segítségével megbizonyosodhatsz róla, hogy ez a jó döntés számodra.