A SzomatoDráma Varázslatos Világa

Oszd meg Te is ezt a bejegyzést:

A SzomatoDráma varázslatos világa:

Ahogy elmélyülünk saját érzelmeink tengerében, gyakran megtapasztaljuk azoknak a rejtett rétegeit, melyeket eddig még nem fedeztünk fel. A SzomatoDráma egy olyan módszer, amely úgy vezet be bennünket ezen titkos világokba, ahol a test és az érzelmek összetalálkoznak, hogy az ott megtapasztalt felismerések új értelmet adhatnak akár a mindennapoknak.

Az érzelmeinket gyakran elrejtjük, néha még saját magunk elől is, azonban a SzomatoDráma egy olyan kulcs, melynek segítségével felnyithatjuk azt a titkos páncélt, melyet körénk fonunk . Azt az álarcot, melyet mindennapi életünkben sokszor akaratlanul felépítünk, hogy megfeleljünk a társadalmi normáknak, elvárásoknak, családi mintázatoknak, és ezáltal elnyomjuk valódi önmagunk.

Gyakran elfojtjuk sebezhetőségeinket és félelmeinket, vagy túlzottan megmutatjuk azokat. Rejtegetjük a fájdalmat és a boldogságot is, miközben nem is sejtjük, hogy ezek az elfojtott érzelmek hogyan hatnak mindennapi életünkre. A SzomatoDráma azonban egy olyan lehetőséget kínál, mely által felszínre hozhatjuk ezeket az érzelmeket, megérintve a lényünk legmélyét.

Mit tapasztalhatunk meg a SzomatoDráma által?

A SzomatoDráma foglalkozásokon keresztül a testünk válik az érzelmek és emlékek hordozójává, és egy új kommunikációs csatorna nyílik a tudatalattink és tudatos énünk között. Ezen az utazáson különböző szerepeket öltünk magunkra, megtestesítve belső világunk különböző aspektusait, és megtapasztaljuk az érzelmek megélésének erejét.

SzomatoDrámajáték számomra egy olyan lehetőség volt, amikor megismertem, mely képes volt áthatolni a védelmi rendszeremen és megnyitni azokat a rejtett részeket, amelyek gyerekkoromban alakultak ki, amikor a kisiskolámban komoly elutasításban volt részem. A játékok során szinte újra értelmeztem önmagam. Megtanultam szeretni azt az embert, akinek születtem. Megéreztem az önmagamra mondott igen erejét. Sokáig fel sem fogtam micsoda deficittel éltem addig, amíg meg nem éreztem az önelfogadás lágy és könnyű érzéseit.

A játék átélése nem csak egy helyzet megértésére ösztönöz, hanem a jelen és a jövő felé is nyitottá tesz minket. A rejtett érzelmek, történetek, az önelutasítás témái a felszínre jönnek, a megoldás irányába mutató cselekvéssel kapcsolatos ösztönök új életre kelnek, és lehetőséget teremtenek számunkra arra, hogy tisztábban lássuk önmagunkat és másokat is.

A kis csoportos játék lehetővé teszi, hogy kapcsolódjunk önmagunkhoz, és megértsük a viselkedésünk mögött rejlő okokat és motivációkat. Ezáltal ösztönösen jobban megérthetjük saját cselekedeteinket és reakcióinkat, és könnyebben aktiváljuk a számunkra is pozitív irányba vivő választásainkat. Elérhető programok a témában: Mit üzen a betegséged? 

Van-e különbség más és más játékvezetők által vezetett SzomatoDráma játékok között?

Tapasztalatom szerint mindenképpen lehet akár óriási különbség is. Ahogy az élet minden területén elmondhatjuk, úgy itt is, hogy meghatározó különbségeket hozunk létre a személyiségünk által.

Mind a tapasztalataink a SzomatoDrámát illetően, mind a tanulmányi hátterünk, foglalkozásunk, érdeklődési területeink különbözni fognak. Mint ahogy nincs két egyforma orvos, pszichológus, kereskedő és ügyintéző sem. A szimpátia kérdése mindig nagyon szubjektív etéren. Érdemes rászánni az időt, hogy megérezd, neked kinek a kisugárzása, bemutatkozása a legszimpatikusabb.

Ami nem fog különbözni: a SzomatoDráma keretei, elemei, lehetőségei. Ezek megegyeznek mindannyiunknál.

Amit fontos lehet tudnod rólam:

2012-ben saját gyógyulásom útján találkoztam először Dr. Buda Lászlóval és a SzomatoDrámával. 2014-ben jelentkeztem a Dr. Buda László által vezetett több éven át tartó képzésre, és azóta rengeteg saját élményen keresztül váltam szakemberré. Rendszeresen tartok kiscsoportos foglalkozásokat, mert óriási lehetőségnek tartom, ahogy viszonylag gyorsan és mélyen van lehetőség a játékokon keresztül érteni, megérteni a testünket, és ezáltal önmagunkat.