Az érzelmek táncoló spektruma: SzomatoDrámával az elzárt érzelmekig

Oszd meg Te is ezt a bejegyzést:

SzomatoDráma: a te játékod, a te történeted

Az elme nyüzsgő labirintusában kincsek és rejtélyek hevernek, amelyek feltárásra várnak.

A tudatos gondolkodás rétegei alatt elrejtőzve az érzelmek áramlatokként kavarognak egy hatalmas óceánban, formálva tetteinket, döntéseinket és felfogásunkat.

Míg egyes érzelmekhez könnyedén hozzáférhetünk, addig mások megfoghatatlanok maradnak, tudatalattink páncélszekrényébe zárva.

De mi van, ha létezik egy kulcs ehhez a robusztus szekrényhez?

Amelynek köszönhetően mélyre merülhetsz az érzések hullámzó sodrásában és újonnan felfedezett tisztasággal és a szabadság érzésével bukkanhatsz elő a habok közül?

Lépj be a SzomatoDráma csodálatos világába, ahol lebilincselő utazásod során az elfojtott érzelmeidhez vezet az út:  lehetőséget adva a tudatosságod felébresztésére és a miértjeid megválaszolására.

Miért vannak rejtve az érzéseink?

Manapság a világ is arra ösztönözhet bennünket, hogy álarcot öltsünk.

A társadalmi normák és a személyes félelmek gyakran győzedelmeskednek, ilyenkor elnyomjuk érzéseinket és megtanuljuk elrejteni a sebezhetőségeinket, fájdalmainkat, sőt örömünket is, akaratlanul is a tudatalattink mélyére tolva ezeket a puzzle darabokat.

Az érzelmeink elrejtésének okai rendkívül változatosak lehetnek. Egyes érzelmeket eltemet a megítéléstől való félelem, az a felfogás, hogy bizonyos érzéseink elfogadhatatlanok, ha ezeket beismerjük önmagunknak vagy másoknak, gyengének látszódhatunk. 

Más érzéseket a szomorúság, a düh vagy a trauma elsöprő erejétől védő hatalmas pajzs tart távol. Mindezeket pedig úgy raktározzuk, hogy lehet, hogy nem is tudunk róluk, nem realizáljuk, mi is rejlik pontosan a lelkünk mélyén. És ezek olykor eléggé megnehezíthetik a mindennapjainkat.

Ezek az elfojtott érzelmek ugyanis továbbra is befolyásolják az életünket, és gyakran olyan módokon törnek a felszínre, amelyeket talán nem is értünk meg teljesen, nem tudjuk, milyen oknál fogva nyilvánulunk meg úgy az adott helyzetben, ahogyan. 

Ismerkedj meg a SzomatoDrámával!

Egy SzomatoDráma napon néhány másik ember, a társaid e napon, a testrészeiddé válnak ideiglenesen. Képzeld el, hogy egy színházban vagy és előadást nézel. Miközben nézed, rájössz, hogy mindez a te történeted. Felismeréseid lesznek és egy idő után úgy érzed, beavatkoznál. Segítenéd a folyamatot és szeretnél te is bele szólni.

Szeretnél látni, érezni valami jót, ami örömmel vagy nyugalommal tölt el. Ez az igazi a természetünk. És ez az öngyógyító folyamatok lényege. Egy ilyen játék során megteheted, hogy beavatkozz. Beléphetsz a játékba és belülről segítheted a folyamatot. Közben rengeteg érzés jelenhet meg, ami felkavarótól a megnyugtatóig bármi lehet.

Bármi, amivel valaha találkoztál. Majd a lecsengés felé haladva egyre több olyan törekvés mutatkozhat, ami a belső elrendezettség aktuális lehetősége felé mozog. És ahogy a színpadi játékok során sem ragad meg a történet a bevezetésnél vagy a katarzisnál, egy ilyen játék is elindul a végkicsengés felé. Átrendeződnek a dolgok.

 

Hogyan ébreszti fel a SzomatoDráma a tudatalattit?

A SzomatoDráma azon meggyőződésen keresztül működik, hogy a test emlékek és érzelmek tárháza, még azoké is, amelyekre esetleg nem teljesen emlékszünk, vagy nem tartunk kifejezetten fontosnak.

A módszer ereje abban rejlik, hogy képes megkerülni az intellektust, és közvetlenül kapcsolatba lépni az érzelmi áramlatokkal. 

Amikor fizikailag fejezünk ki egy érzelmet, akár mozdulatokkal, gesztusokkal vagy szavakkal, közvetlen kapcsolatba kerülünk a tudatalattinkkal.

A test csatornává, híddá válik, hogy hozzáférhess és feldolgozhasd azokat az érzelmeket, amelyek jelenleg az árnyékban rejtőznek.

Ezért vágj bele önismereti, önfejlesztési utazásodba:

Az elrejtett érzelmek következményei egész életünkben visszhangozhatnak. 

A kezeletlen gyásznak akár fizikai kivetülése is lehet, az elfojtott harag megmagyarázhatatlan ingerlékenységgé alakulhat át, míg a be nem ismert félelmeknek gyakran önszabotázs az eredménye. 

Minél tovább rejtegetjük az érzelmeinket, annál nagyobb hatással vannak mentális, érzelmi és fizikai jólétünkre.

A SzomatoDrámában való részvétellel gyengéden és hatékonyan kezdheted el kibogozni a rejtett érzelmeid összegabalyodott szálait, lehetővé téve, hogy azok napvilágot lássanak.

Ez a folyamat olykor fájdalmas lehet, azonban döntő lépést jelent a növekedés felé. Az elmúlt 8 évben rengeteg játékban volt részem, játékosként és vezetőként is, így hatalmas tapasztalatot gyűjtöttem abban a tekintetben, hogy a testünk mekkora segítség a mindenben.

Az elmúlt 15 évben önismereti konzultációkkal, kineziológiával dolgoztam a SzomatoDráma mellett.

Külföldi és belföldi önismereti táborok során összefogtam a  legkedvesebb önismereti módszereimet, ezzel lehetőséget adva a résztvevőknek, hogy több napon keresztül befelé figyeljenek.

Rengeteg pozitív visszajelzéssel gazdagodtam az évek során és a SzomatoDráma egyre kiemeltebb helyet élvez a palettámon.

Összetett, gyors, mély és nagyon hatékony felismerések és megoldások születnek a programokon.

A programokon rálelhetsz elakadásod okaira, választ kaphatsz miértjeidre és egy olyan nyitott környezetben teheted mindezt, ahol hasonló kihívásokkal küzdő személyekkel találkozhatsz.

A SzomatoDráma a remény fénye.

Emlékeztet bennünket arra, hogy érzelmeink, legyenek azok örömteliek vagy fájdalmasak, személyiségünk létfontosságú részét képezik. 

Azáltal, hogy felkaroljuk őket, nemcsak teljes önmagadat tiszteled és öleled magadhoz, hanem utat is nyithatsz egy felhőtlenebb élet felé.

Lépj az önfejlesztés útjára és hagyd, hogy a SzomatoDráma legyen a társad az önfelfedezés és az érzelmi felszabadulás felé vezető kalandod során.

Programok: 1 és több naposak