Nagy programok

Miről mesél a tested, amikor fáj?

6 alkalmas program

Amikor jelez a tested, jó esetben érteni szeretnéd, tudni azt, hogy mi és miért zajlik.
„A SzomatoDrámajáték számomra egy olyan lehetőség volt, amikor megismertem, mely képes volt áthatolni a védelmi rendszeremen és megnyitni azokat a rejtett részeket, amelyek gyerekkoromban alakultak ki, amikor a kisiskolámban komoly elutasításban volt részem. A játékok során szinte újra értelmeztem önmagam. Megtanultam szeretni azt az embert, akinek születtem. Megéreztem az önmagamra mondott igen erejét. Sokáig fel sem fogtam micsoda deficittel éltem addig, amíg meg nem éreztem az önelfogadás lágy és könnyű érzéseit.”

A program ára: 120.000 ft, melyet 2 részletben is fizethetsz. Az első 60.000 ft a jelentkezéskor fizetendő. Egy összegű befizetés esetén pedig MOST Early Bird extra kedvezménnyel is tudsz csatlakozni: 99.000 Ft-ért, amennyiben február 29-ig beérkezik az utalásod.

Garancia: Amennyiben a 2. alkalomig bezárólag úgy érzed ez mégsem a te programod, visszafizetem számodra az általad befizetett teljes összeget!

Létszám maximum 10 fő

Időpontok, jelentkezési lehetőség:

Egyszeri hiányzást be tudsz pótolni egy önálló szomatodráma napon:)

Az alábbi nyilatkozat segíti a tájékozódást mire való és mire nem való a szomatodráma program.

Jelentkezési feltételek
 • Elmúltál már 18 éves
 • Nem vagy pszichoterápiában
 • Nem élsz tudatmódosító szerekkel, nem állsz gyógyszeres kezelés alatt.
 • Tudomásul veszed, hogy a program nem terápia és nem helyettesít semmilyen orvost igénylő folyamatot.
 • A program előtt nem lehet alkoholt fogyasztani
 • A programra csak olyan jelentkezőket várok akik a saját önismereti útjukat szeretnék gazdagítani. Ezáltal van témájuk, amit a csapatban szívesen megosztanak.
 • A programra jelentkezhetnek segítő munkát végzők, pszichológusok, terapeuták, bárki aki szívesen nyit ezen módszer felé és van saját témája ehhez a programhoz.

Amennyiben a kizáró feltételek közül bármelyik eltitkolásra kerül, az azonnali kizárást eredményez és a program díja nem kerül visszatérítésre.

Amit kifejezetten szerettek a résztvevők a több alkalmas SzomatoDráma programban:

 • Nagyszerű és biztonságos élményt nyújtott több alkalmon keresztül ugyanazokkal a résztvevőkkel találkozni és játszani.
 • Kifejezetten élvezték, motiválttá tette őket a sikerélményeik, változásaik örömeinek megosztása játékostársaikkal.
 • Vannak, akik úgy érzik, egy életre megkedvelték egymást és többen tartanak fenn baráti kapcsolatot közülük.
 • Ismerős környezetben egyre könnyebbnek élték meg a sebezhetőnek vélt területeik megmutatását, játékba hívását.
 • Sok résztvevő jelzi vissza, hogy erős pozitív változáson megy keresztül az önelfogadást illetően.
 • Évekkel később is jószívvel gondolnak vissza egymásra, és azokra a dolgokra, amiben segíteni tudtak a jelenlétükkel a másiknak.

Ma már nagyrészt elfogadottá vált, hogy a betegségeket nem csak ránk fújja a szél vagy örököljük őket, hanem óriási szerepe van benne a minket körülölelő lelki, érzelmi tényezőknek.

A 6 alkalmas program során lehetőséged nyílik egy mélyebb megismerésre az életedet mozgató rejtett szálak tekintetében. Közel kerülhetsz azokhoz az információkhoz, amelyekre érzékenyen reagálsz, amelyek fontosak neked, csak a hétköznapi élet során nem kerülnek prioritásba.

Az egyik legfontosabb tapasztalatom az életben, hogy mennyire fontos megérteni, hogy a testünk igényei jóval összetettebbek annál, hogy enni vagy inni kér. Mennyire lényeges, hogy mikor és miért vagy hogy hogyan támogat minket egy fontos helyzetben. Hogyan áll helyt egy betegség során és mi hogyan tudjuk megteremteni a tudatunkkal a megfelelő támogatást.

 

Az elmúlt 30 évben kétszer kaptam olyan diagnózist, hogy az adott betegségem nem gyógyítható, csak tünetileg kezelhető. Kétszer bénultam le órákra, majd napokra részlegesen. Először 21 évesen egy sokízületi gyulladástól, 30 évesen pedig gerincsérvtől. Kisgyermek koromtól majd 20 évig éltem olyan migrénekkel, amelyeknek nem csak a gyakorisága volt megterhelő, hanem a félelem is, amit a fájdalom egy idő után okozott.

Biztos van olyan út, gyógymód, amelyeket nem próbáltam, de néha úgy éreztem nincs már más, amit fellelhetek. Egészen addig, amíg ki nem bontakozott a saját önismereti utam és vált a hivatásom lámpásává a mai napig.

Gyere és tarts velem, ha

 • Régóta bajlódsz a tüneteiddel, betegségeddel.
 • Szeretnéd megérteni a tested működését.
 • Jó lenne mélyítened önmagaddal a szeretetteljes kapcsolatot.
 • Nyitott vagy az élményalapú önismereti módszerekre.
 • Szeretnéd tágítani a horizontod az önismeret területén.

6 x 5 = 30 játék, és önismereti beszélgetések segítenek ezen program során neked abban, hogy a vágyott belső béke, fejlődés, új nézőpontok beérkezzenek az életedbe.

„Pár héttel ezelőttig nem tudtam mi is az a szomatodráma pontosan! Nehéz volt elképzelni a kapott videós tájékoztató alapján is. Teljesen más valamiről elméletben tudni és megélni, részesévé válni. Minden elképzelésemet felülmúlta az a számomra csoda ami ott történt pár óra leforgása alatt. Idegen emberek között mégis teljes biztonságban éreztem magam az első perctől kezdve.

Óriási dolog volt számomra egyáltalán jelentkezni erre a napra, de életem egyik legjobb döntése volt. Olyan jó érzés másokon segíteni, hozzá segíteni őket a gyógyuláshoz és ezt vissza kapni csodás élmény volt! Zárkózottságom ellenére megnyílni olyan mélységekig amit nem is tudtam, hogy bennem vannak és kimondani addig ki nem mondott érzéseket.

Nagyon erős energiák áramoltak végig a nap során. Már a játékom után szinte azonnal éreztem, hogy oldódik a hosszú évek óta görcsben lévő gyomrom. Felemelő érzés volt felszabadulni ez a teher alól. A többi számomra csoda változás csak ezután jött. Szegénység érzetből adódóan (egy gyerekkori trauma által) utáltam az utcán sétálni mindig is, zavartak az emberek, kellemetlen érzés fogott el ha a buszmegállóba kellett sétálni, volt hogy átmentem a túl oldalra ha szembe jött velem valaki. Mindenhol kívülállónak éreztem magam nagyjából az általános iskolás korom óta.

Legyen ez munkahely vagy valamilyen hobbi/sport csoport. Elmondhatatlanul csodás érzés volt megtapasztalni teljesen váratlanul hogy már mindenféle rossz érzés nélkül tudok sétálni az utcán, nincs bennem félelem ha fiatal srácok jönnek szembe velem, nem hiszem azt, hogy ki fognak nevetni bármi miatt is, vagy beszólni.

A tánccsoportban is magamat meglepve sokkal kezdeményezőbb, nyitottabb lettem. A munkahelyemen is elkezdtem érezni, hogy a csapat része vagyok! Sokkal több lett az önbizalmam, elkezdett helyreállni az önértékelésem. Ezáltal több olyan méltatlan helyzetbe amibe korábban belementem volna, most már nemet tudtam mondani ösztönösen! Ez csupán egy nap volt..és mégis nagyon sok változást hozott az életembe!

Elképzelni nem lehet mi történik egy ilyen napon, ezt vélemény szerint meg kell élnie mindenkinek!
Hálás köszönet Juditnak hogy ezt az utat választotta és segíti a munkánkat önmagunkkal!”

Kohl Bettina

Női szomatodráma csoport

Mi fog történni?

Néhány másik ember, a társaid e napon, a testrészeiddé válnak ideiglenesen. Képzeld el, hogy egy színházban vagy és előadást nézel. Miközben nézed, rájössz, hogy mindez a te történeted. Felismeréseid lesznek és egy idő után úgy érzed, beavatkoznál. Segítenéd a folyamatot és szeretnél te is bele szólni. Szeretnél látni, érezni valami jót, ami örömmel vagy nyugalommal tölt el. Ez az igazi a természetünk. És ez az öngyógyító folyamatok lényege.

Egy ilyen játék során megteheted, hogy beavatkozz. Beléphetsz a játékba és belülről segítheted a folyamatot. Közben rengeteg érzés jelenhet meg, ami felkavarótól a megnyugtatóig bármi lehet. Bármi, amivel valaha találkoztál. Majd a lecsengés felé haladva egyre több olyan törekvés mutatkozhat, ami a belső elrendezettség aktuális lehetősége felé mozog. És ahogy a színpadi játékok során sem ragad meg a történet a bevezetésnél vagy a katarzisnál, egy ilyen játék is elindul a végkicsengés felé. Átrendeződnek a dolgok.

Felismerések, új döntési lehetőségek, újszerű érzések szoktak megszületni. Kiléphetsz a megszokottból egy új irány felé. Amiről úgy érezted nem változhat, a játék elmesélheti neked a hogyant.