A SzomatoDráma használata az éberség és tudatosság fokozására

Oszd meg Te is ezt a bejegyzést:

A figyelem fontossága:

Az élet rohamos tempóban halad, mi pedig igyekszünk ehhez a sebességhez alkalmazkodni.

Mindeközben a digitális képernyők versenyeznek a figyelmünkért, valamint a napi tevékenységek, elvárások hangzavara elnyomja érzékeinket, éberségre való törekvésünk pedig ködbe burkolózik. 

Amikor este leülsz a kanapéra és átgondolod, mi is történt veled, minden részletre emlékszel, vagy olyan érzésed van, mintha csak a tested lett volna jelen a munkahelyeden?

Lehet, hogy észre sem vetted az újonnan ültetett csodaszép virágokat az iroda előtt, a szomszédod új haját, amely kiemeli a szemét, vagy azt a madárkát, ami hazáig kísért végig a dalolásával.

Ez azonban azt jelenti, hogy nem feltétlenül vagy éber. Ha pedig az éberség vagy a tudatosság fejlesztéséről van szó, bátran hozom szóba neked a SzomatoDrámát. 

Azonban benned is felmerülhet a kérdés:

mi is pontosan a SzomatoDráma?

A SzomatoDráma a “soma” és a ‘dráma” szavakat összevonó kifejezés, amelynek első része a testet jelenti: testdráma. Ez a módszer, ami a csoportos műfajban személyes kedvencem is egyben, különleges átjárót kínál a tudatalatti érzelmeink eddig rejtett, talán feledésbe merült területei felé.

A SzomatoDráma csalogat minden fejlődni vágyót, hogy megtestesítve érzelmeidet és tapasztalatidat, túllépj a verbális kifejezés határain. Ez a módszer olyan kommunikációs csatornákat nyit meg benned, amelyek eddig el voltak torlaszolva, pedig választ adhatnak a miértjeidre. 

A foglalkozás során alkalmazott megközelítés lehetővé teszi számodra azt, hogy érzelmeid helyébe lépj, kézzelfogható, interaktív élményt nyújtva. A SzomatoDráma nem csak a kommunikációról és a test különböző mozdulatairól szól: a régóta elrejtett érzelmek átéléséről és megtestesítéséről, felismerésekre fókuszálva. 

 Éberség – neked hogyan van jelen az életedben?

Az éberség, amelyet gyakran a tudatos élet sarokköveként emlegetnek, azt jelenti, hogy jelen vagyunk a pillanatban, teljes mértékben figyelünk gondolatainkra, érzelmeinkre és környezetünkre.

Te észreveszed a mindennapokban a szépet és a jót?

A SzomatoDráma foglalkozás során a résztvevők aprólékos figyelmet fordítanak a testükön áthaladó érzésekre. A lélegzeted melege, a szívdobbanásod, a játék élménye – ezek mindegyike kaput nyit neked a jelenbe. 

Azáltal, hogy elmerülsz élményeid testiségében, az éberség mélységes érzését ápolod, amely a SzomatoDrámán kívül a mindennapi életed faliszőnyeget is értékes fonalakkal hálózza keresztül.

Tudatosság – mit is jelent pontosan?

Az éberség és a tudatosság a tudatos létezés bejáratát őrző iker-őrszemek. A SzomatoDráma a test és az elme birodalmát átlépő képességével hatékony katalizátorként szolgál a tudatosság felébresztésében.

A tudatosság nem jelent mást, mint azt, hogy a tested-lelked-szellemed összhangban vannak egymással, a gondolatok cikázása helyet tudsz kiemelt kérdésekre és döntésekre koncentrálni, fel tudod mérni a különböző szituációkat és azokat az érzelmeket is, amelyeket ezek kiváltanak belőled.

De nemcsak felmérni, hanem kezelni is tudod! Megjelenik benned a boldogság és a nyugodtság, megváltozik a gondolkodásod és elkezded észrevenni a téged átölelő olykor apró, mégis csodálatos dolgokat. 

A SzomatoDráma foglalkozás során a tudatosság nem passzív, hanem aktív résztvevő. Értelmeink fizikai érvényesítése során feltárjuk tudatunk rétegeit, tudatosságunk szunnyadó birodalmát. Ez a megnövekedett tudatosság irányadó fénnyé válik, amely megvilágítja a belső világunk finom árnyalatait és érzelmi tájképünk olykor bonyolult megjelenését.

A foglalkozással kiszabadulhatsz a robotpilóta vezérelte élet bilincseiből, ahol a napok összemosódnak, érzelmeid pedig puszta suttogásként vannak jelen a háttérben. Hangolódj rá létezésed szimfóniájára, és öleld át gazdag, szeretettel teli életed minden pillanatát!

Az önfejlesztés esetében a SzomatoDráma lehet az a mankó, amely megtanít sántikálásból a céljaid és a legjobb önmagad felé száguldani az éberség és a tudatosság felébresztésével, összekapcsolásával. 

A SzomatoDráma izgalmas belső utazásra hív: emelkedjen fel a függöny életed színházában, ahol a forgatókönyvet a tudatosságod írja, a taps pedig az éberséged visszhangja. 

Szeretnél te is egyre éberebbé válni a a saját életedben? Had legyek a segítőd a fejlődésben, valamint a SzomatoDrámában!

Érezd magad megbízható kezekben velem!

 Az igazi segítői utam akkor kezdődött, amikor életemben testi-lelki kihívásokkal szembesültem. Ahelyett, hogy végképp engedettem volna félelmeimnek, az önismeretet és a tudatosságot választottam.

Több, mint másfél évtizedes tapasztalat alatt számos szerepkörben sikerült segítenem másoknak is: önismereti tanácsadó, kineziológus, KEP program megalkotója és SzomatoDráma Szakember lettem.

Ezek a címkék azonban csak a felszínt kapargatják.

Önismereti táborokban is várlak – hazai és külföldi desztinációkkal egyaránt – ahol lehetőséged nyílik különféle önismereti módszerek ötvözésére, így több napon keresztül figyelhetsz magadra, befelé koncentrálhatsz!

Ezek a táborok olyan biztonságos teret biztosítanak, ahol elmélyülhetsz a megrekedtség érzése mögött meghúzódó okokban, választ találhatsz a kérdéseidre és kapcsolatba léphetsz másokkal, akik hasonló kihívásokkal küzdenek. 

Nemcsak a táborokban, de az egyéni alkalmakon is meghitt, nyitott környezetre számíthatsz. A SzomatoDráma olyan, mint a remény jelzőlámpája: arra emlékeztet bennünket, hogy érzelmeink, akár örömet, akár fájdalmat okoznak, személyiségünk szerves részét képezik.

Ezeknek az érzelmeknek a befogadásával nemcsak az egész énedet tiszteled, hanem megnyitod az ajtót egy teljesebb élet felé is.